Waarom Yoga?

      Adbutha, Sanskriet voor “Verwondering”.

logo vyn

Hatha Yoga:

Yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Het in balans brengen van lichaam en geest.

Waarom Yoga: Yoga is thuiskomen bij jezelf

Yoga herstelt de balans tussen het hoofd met het denken en het lichaam met het voelen. In het dagelijks leven voert het denken vaak de boventoon, hierdoor kun je klachten van spanning en onrust ervaren. Een eerste ingang om het hoofd tot rust te laten komen is het voelen van het lichaam. Tijdens de yogales laat je het denken tot rust komen door in aandacht te ‘luisteren’ naar wat het lichaam te vertellen heeft.

De oefeningen en houdingen zijn gericht op het soepeler maken van je lichaam en het in balans brengen van lichaam en geest. Je leert de aandacht in het hier en nu te brengen en verleden en toekomst even te laten voor wat het is. Je wordt je bewuster van je lichaam, de oefeningen versterken het (zelf)vertrouwen en brengen rust. Daarnaast kan yoga meer inzicht geven in hoe je de dingen doet in het dagelijks leven.

Yoga brengt je weer in contact met jezelf

De lessen bestaan uit losmaakoefeningen, ademoefeningen, yogahoudingen , een meditatie en een lange eindontspanning. Dit alles met de aandacht volledig in het hier en nu. Ieder oefent op zijn of haar eigen niveau met respect voor de eigen grenzen.

Redenen om yoga te beoefenen:

  • Bewustwording, verschil tussen spanning en ontspanning
  • Verbeteren van je kwaliteit van leven
  • Beter slapen
  • Beter leren voelen wat voor jou belangrijk is, meer in je eigen kracht komen
  • Een soepele geest in een soepel lichaam
  • Mildheid naar jezelf en de ander verkrijgen
  • Ter ondersteuning tijdens ziekte ,herstel of moeilijke levensfasen